Rikke Fast

Dyrlæge, PhD (neurologi)
Book en tid

Rikke Fast

Kort om Rikke

Rikke Fast blev uddannet dyrlæge fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (KVL) i 2004 og tilbragte herefter et år i England, hvor hun arbejdede på en smådyrsklinik med fokus på hund, kat og exotics.

Under uddannelsen til dyrlæge fulgte hun det sidste år af den amerikanske veterinære uddannelse på lige vilkår med de amerikanske studerende.

I 2005 vendte Rikke tilbage til ”KVL”, hvor hun i en klinikveterinærstilling bl.a. var med til at uddanne kommende dyrlæger.

I 2013 afsluttede Rikke sin PhD grad omhandlende demens/Alzheimers hos hunde og mennesker. En del af PhD-studiet indbefattede udover undervisning af veterinærstuderende i neurologi desuden udredning af neurologiske henvisningspatienter.

Efter afslutning af PhD´en valgte Rikke at vende snuden hjem mod Jylland og fungerede fra 2013-17, som ansvarlig for neurologiske patienter på Aarhus Dyrehospital.

I 2017 tog Rikke skridtet til at starte Viborg Dyreklinik, nu Viborg Dyrehospital, som både fungerer som en helt almindelig dyrehospital samt som henvisningshospital for neurologiske patienter fra hele Jylland og Fyn.

Privat bor Rikke få minutter fra Viborg Dyrehospital sammen sin mand og deres to sønner samt kaninen Cornelia og nogle delehøns. Familien ynder at rejse og lægger gerne vejen omkring steder, som har brug for dyrlægehjælp – sidst I 2012, hvor Rikke arbejdede som frivillig på en eksil-tibetansk dyreklinik i Dalai Lamas hjemby.